Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του Ε3

Η εγκύκλιος αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα

17 Απρ 2018 - 12:52

Picture 0 for Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του Ε3

Του Φοροτεχνικού


Σημαντικές τροποποιήσεις και διευκολύνσεις προς φορολογούμενους και φοροτεχνικούς, περιέχει η εγκύκλιος που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα σχετικά με το νέο Ε3,  και παρέχει διευκρινίσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει σχετικά με τη συμπλήρωση του εντύπου από τους φορολογούμενους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των Φορολογικών Νέων.



Στην ίδια εγκύκλιο θα αναφέρεται επίσης ότι το Ε3 θα υπογράφεται από φοροτεχνικό για ατομικές επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία, όταν τα ακαθάριστα έσοδά τους ξεπερνούν το όριο των 100.000 ευρώ για εμπορική ή μικτή επιχείρηση και τις 50.000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών.

 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα Φορολογικά Νέα στην εγκύκλιο θα αναφέρεται ότι στα δεδομένα λογαριασμών και τερματικών POS, θα υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκες ή συμπληρώσεις.



Επίσης, όλες οι επιχειρήσεις είτε πρόκειται για ατομικές είτε για εταιρείες με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία θα μεταφέρουν όλα τα στοιχεία για τη συμπλήρωση των πινάκων, μεταφέροντάς τα από τα βιβλία τους στο νέο Ε3.



Σε ό,τι αφορά τους υποπίνακες για τις δαπάνες, αυτές θα συμπληρώνονται μόνο εφόσον υπάρχουν πληροφορίες από τα δεδομένα που τηρούνται στα βιβλία των επιχειρήσεων.