Φορολογικά Νέα / Forum

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ 2013

Δημοσίευσηαπό popidiv » Πέμ Απρ 04, 2013 6:30 pm

Γεια σας,

Εχει βγει η πολ για την επιστροφη φπα αγροτων ειδικου καθεστοτως, εχω 2 ερωτησεις αν γνωριζετε να μου απαντησετε:

1. οταν ο αγροτης καταθετει απευθειας την αιτηση του στην δου που ανηκει χρειαζεται να καταθεσει και την Ενιαια Δηλωση Καλλιεργιας;

2. το ποσοστο φετος ειανι 6 %;
popidiv
 
Δημοσ.: 13
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 14, 2013 2:48 pm

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ 2013

Δημοσίευσηαπό taxinfo » Πέμ Απρ 04, 2013 6:45 pm

Κώδικας ΦΠΑ άρθρο 41 παράγραφος 2.

2. Η επιστροφή του φόρου ενεργείται από το Δημόσιο με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστή έξι τοις εκατό (6%), στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών του Παραρτήματος IV του παρόντος προς άλλους υποκείμενους στο φόρο, εκτός των αγροτών που υπάγονται στο καθεστώς του παρόντος άρθρου. Για την πραγματοποίηση της επιστροφής αυτής υποβάλλεται δήλωση - αίτηση επιστροφής.
taxinfo
 
Δημοσ.: 39
Εγγραφη: Τετ Μάιος 11, 2011 6:32 pm

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ 2013

Δημοσίευσηαπό theofilos » Πέμ Απρ 04, 2013 6:50 pm

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε και έχει ισχύ από τις 2/4/2013, ορίζει ότι, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από εδώ και στο εξής, θα ζητά στοιχεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από τους εποπτευόμενους φορείς, όπου θα περιλαμβάνονται οι αγρότες που έχουν υποβάλλει αίτηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης ή Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του νόμου 3877/2010, εφόσον είναι υπόχρεοι ή είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του νόμου 3874/2010. Στο ηλεκτρονικό αρχείο, θα αναγράφεται η κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής, δηλαδή το ανώτατο ύψος ακαθάριστων εσόδων που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας αγροτικής εκμετάλλευσης, που λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες και με την εφαρμογή των συνηθών καλλιεργητικών πρακτικών ανά ομοειδή καλλιέργεια ή ομοειδή ζωική μονάδα. Έτσι, με βάση το ηλεκτρονικό αρχείο θα προβαίνουν σε σύγκριση του συνόλου των ακαθάριστων εσόδων που προκύπτει από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής με τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής κάθε δικαιούχου που περιλαμβάνεται στο εν λόγω αρχείο. Έτσι, εάν το συνολικό ποσό των ακαθάριστων εσόδων που προκύπτει από τα παραστατικά δεν υπερβαίνει τη συνολική κανονική αξία της παραγωγής του αιτούντος η επιστροφή θα πραγματοποιείται χωρίς έλεγχο ενώ σε αντίθετη περίπτωση η επιστροφή θα πραγματοποιείται μετά από προσωρινό έλεγχο.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους, είναι τα εξής: α) τιμολόγια αγοράς ή πώλησης αγροτικών προϊόντων, β) εκκαθαρίσεις για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων, γ) τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή αποδείξεις επαγγελματικών δαπανών, προκειμένου για την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, γ) τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών στην περίπτωση λήψης υπηρεσιών από αγρότες, η αμοιβή των οποίων καταβάλλεται σε είδος (εκθλιπτικά, θεριζοαλωνιστικά, συλλεκτικά κλπ δικαιώματα).
theofilos
 
Δημοσ.: 16
Εγγραφη: Σάβ Μάιος 14, 2011 3:22 pm

Re: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ 2013

Δημοσίευσηαπό jani » Δευτ Νοέμ 10, 2014 8:12 am

Επεισης απο την ταμιακη και να σου κοψει με μειωμενο συντελεστη σε ενδεχομενο ελεγχο δεν μπορει να το δικαιολογησει διοτι στην αποδειξη λιανικης δεν μπορει να γραψει στοιχεια παραληπτη κ.τ.λ ετσι ωστε να δικαιολογειτε ο μειωμενος συντελεστης αντιθετα με το τιμολογιο που τετοια στοιχεια μπορουν να αναγραφουν.
jani
 
Δημοσ.: 1
Εγγραφη: Δευτ Νοέμ 10, 2014 8:10 am


Επιστροφή στην Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.)

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron