// //]]>
Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Δυνατότητα είσπραξης δημοσίων εσόδων και από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών
Τι αλλάζει με σχετική ρύθμιση

06 Δεκ 2018 - 09:01

Picture 0 for Δυνατότητα είσπραξης δημοσίων εσόδων και από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Ρύθμιση, με την οποία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει το δικαίωμα να αναθέσει την είσπραξη των δημοσίων εσόδων σε τρίτους φορείς, προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις, το οποίο σήμερα θα τεθεί στη διάθεση των επιτροπών και στη συνέχεια στη διάθεση της ολομέλειας κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της ψηφοφορίας.

 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα με απόφασή του να αναθέτει τη διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων στους εν λόγω φορείς. Ταυτόχρονα, μπορεί με απόφασή του να ορίζει τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των ποσών που εισπράττονται, τις αμοιβές των φορέων είσπραξης, καθώς και τον έλεγχο της διαδικασίας.

 

Η δυνατότητα κατανομής του δικαιώματος είσπραξης σε περισσότερος του ενός φορείς, κρίνεται αναγκαία από το νομοθέτη, δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση μεταξύ των νόμιμα αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη διαδικασία πληρωμών.

 

Στόχος η επιτάχυνση και η βελτίωση της εξυπηρέτησης

 

Στόχος μεταξύ άλλων μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, είναι η επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και των πολιτών κατά την εισπρακτική διαδικασία, η οποία προβλέπεται με αυτό τον τρόπο να γίνει περισσότερο ευέλικτή κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και μέσα από την ψήφιση της διάταξης αυτής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι με το νόμο 4357/2018, ενσωματώθηκε η ευρωπαϊκή οδηγία 2015/2366 ΕΕ σχετικά με υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά και την ρύθμιση του τοπίου αναφορικά με τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app