// //]]>
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Ε.Ε: Ενιαίο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών για όλα τα κράτη- μέλη
Πού αποσκοπεί το φορολογικό σύστημα που προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο

16 Μαρ 2018 - 09:44

Picture 0 for Ε.Ε: Ενιαίο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών για όλα τα κράτη- μέλη

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Tη φορολόγηση των επιχειρήσεων στη χώρα, στην οποία πραγματοποιούν τα κέρδη τους, με βάση ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, ζητάει με γνωμοδότησή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Πιο συγκεκριμένα, το εναρμονισμένο σύστημα θα βασίζεται στη χρήση των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων των ψηφιακών επιχειρήσεων για τον υπολογισμό του φόρου που αναλογεί στην καθεμία από αυτές.

 

Ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης

 

Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα υπολογίζουν κέρδη και ζημίες τυχόν θυγατρικών που διατηρούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο φόρος,  ο οποίος θα προκύπτει, θα κατανέμεται ανάμεσα στα κράτη μέλη, ανάλογα με τη χώρα, στην οποία δημιουργήθηκαν τα κέρδη. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρόταση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπεί στην εξάλειψη της πρακτικής αρκετών επιχειρήσεων, - η οποία παρατηρείται και στην Ελλάδα να εξελίσσεται με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία χρόνια -, να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα σε κράτη - μέλη με ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές.

 

Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου πλαισίου προτάσεων, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο φορολογικών διατάξεων, το οποίο θα αφορά σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, οι επιχειρήσεις δεν θα δίνουν λόγο στην εθνική φορολογκή διοίκηση, αλλά στην ενιαία ευρωπαϊκή.

 

Το επομενο βήμα αναφορικά με τη συγκεκριμένη πρόταση, είναι  να περάσει προς εξέταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app