// //]]>
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Ένταση στην ΑΑΔΕ για τη λειτουργία ΔΟΥ με προσωπικό ασφαλείας
Οργισμένη ανακοίνωση μερίδας εργαζομένων κατά του διευθυντή προσωπικού

16 Οκτ 2018 - 09:21

Picture 0 for Ένταση στην ΑΑΔΕ για τη λειτουργία ΔΟΥ με προσωπικό ασφαλείας

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Ένταση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η πρόταση του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Οικονομικών, Αθανάσιου Μάρα, να προτείνει τη λειτουργία των ΔΟΥ με προσωπικό ασφαλείας, με δεδομένη τη συμμετοχή των συλλόγων εργαζομένων στις ΔΟΥ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

Όπως πληροφορούνται τα Φορολογικά Νέα, τo ζήτημα δημιουργήθηκε με δεδομένη τη Συνέλευση, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα και την απόφαση του εν λόγω προϊσταμένου που ακολούθησε, στην επιθυμία του να λειτουργήσουν οι εφορίες με μειωμένο προσωπικό.

 

Καταγγελία των εργαζομένων

 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένου στις ΔΟΥ νομών Αττικής και Κυκλάδων, που συμμετέχουν στην τακτική γενική συνέλευση, εξέδωσαν εσωτερική ανακοίνωση – καταγγελία, η οποία κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη προσπάθεια μικρού αριθμού υπηρεσιακών παραγόντων – διευθυντών και προϊσταμένων – να παρακωλύσουν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης». Με τη συγκεκριμένοι ανακοίνωση οι εργαζόμενοι βάλλουν επί της ουσίας κατά του κυρίου Μάρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν προβλέπεται πουθενά η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας για τις γενικές συνελεύσεις».

 

«Προσπάθεια στέρησης δικαιώματος συμμετοχής στη Συνέλευση»

 

Κάνουν λόγο μάλιστα για προσπάθεια στέρησης του δικαιώματος συμμετοχής τους στην προβλεπόμενη από το καταστατικό του συλλόγου, συνδικαλιστική διαδικασία.

 

Τι ζητούν από Παπανάτσιου – Πιτσιλή

 

Την ίδια στιγμή ζητούν από την υφυπουργό Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου και από το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, να σταματήσουν να «αμφισβητούν ένα κατοχυρωμένο», όπως λένε, «δικαίωμα στη διάρκεια δεκαετιών».

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app