// //]]>
Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Επίκαιρα Θέματα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιες συσκευές επιδοτούνται
Πώς θα κάνετε την αίτησή σας για τις επιδοτούμενες συσκευές, τι απαιτείται - Δείτε τα ποσά της επιδότησης και τις συσκευές που επιδοτούνται

15 Μαι 2022 - 07:35

Picture 0 for Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιες συσκευές επιδοτούνται
Πλησιάζουν οι ημέρες όπου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ποιες συσκευές θα αφορά και ποσό θα είναι η έκπτωση.
Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα ανοίξει το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ηλεκτρικών συσκευών (πρόγραμμα Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή), από το οποίο θα ωφεληθούν 300.000 νοικοκυριά με voucher βάσει εισοδήματος, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο.
 
Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:
 
-Ψυγεία
-Καταψύκτες
-Κλιματιστικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:
 
-πλυντήρια ρούχων
-πλυντήρια πιάτων
-ηλεκτρικές κουζίνες
 
Τα ποσά της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών
 
Τα μέσα ποσά που υπολογίζεται για κάθε συσκευή είναι:
 
Air condition: 300 ευρώ.
Ψυγείο: 300 ευρώ.
Καταψύκτης: 150 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση  και στον λογαριασμό του ρεύματος.
 
Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση συσκευών
 
Θα χρειαστεί να έχετε τα εξής δύο στοιχεία:
 
-Κωδικούς Taxisnet
-ΑΦΜ
 
Εάν η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350.000 ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους.
 
Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται. Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας. Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές.
 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app