// //]]>
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Έρχεται η ρύθμιση – ανάσα για χρέη προς ταμεία και εφορία
Με κριτήρια που θα πιστοποιούν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και θα καθορίζουν λύσεις, με βάση το προφίλ του κάθε οφειλέτη.

08 Αυγ 2017 - 09:19

Picture 0 for Έρχεται η ρύθμιση – ανάσα για χρέη προς ταμεία και εφορία

Οι τελευταίες πινελιές στην υπουργική απόφαση που αφορά τη ρύθμιση για χρέη επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία (όχι τράπεζες ή ιδιώτες) που δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό μπαίνουν αυτές τις ώρες.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ακόμα και «κούρεμα» της κύριας οφειλής, ενώ θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση ακόμη και χρέη που έχουν ενταχθεί στις 12 ή ακόμη και τις 100 δόσεις του ΕΦΚΑ.Βασική επιδίωξη του υπουργείου Οικονομίας ήταν ο σχεδιασμός μιας αυτοματοποιημένης και γρήγορης διαδικασίας, χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις ως προς το προφίλ του οφειλέτη και τη βιωσιμότητα του χρέους.

 

Αυτό ωστόσο, το απέρριψαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ζητώντας συγκεκριμένα κριτήρια που θα πιστοποιούν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και θα καθορίζουν λύσεις, με βάση το προφίλ του κάθε οφειλέτη.


Στη ρύθμιση θα ενταχθούν επιχειρήσεις που έχουν χρέη μόνο σε ταμεία ή εφορία, καθώς και όσοι δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, με κυρίαρχο στόχο να εξυγιανθούν επιχειρήσεις και να βοηθηθούν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν προοπτικές ανάκαμψης.

 

Οι λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινωθούν και να αναλυθούν.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app