// //]]>
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Φορολογικά Νέα

ΦΠΑ: Δεν μπορεί να μειωθεί αυτή τη στιγμή - Τι είπε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μια πιθανή μείωση του ΦΠΑ αυτήν τη στιγμή θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στα έσοδα και θα εκτροχίαζε τον προϋπολογισμό του 2022

13 Ιαν 2022 - 19:55

Picture 0 for ΦΠΑ: Δεν μπορεί να μειωθεί αυτή τη στιγμή - Τι είπε ο Χρ. Σταϊκούρας

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ αυτή τη στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. 
 

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε διαφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης, επισήμανε ότι «όντως το εξετάσαμε σε όλα τα προϊόντα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η χώρα έχει το υψηλότερο χρέος και το τρίτο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα (περίπου 13 δισ. ευρώ) στην Ευρώπη, δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η ΕΚΤ αναμένεται να μεταβάλλει τη νομισματική πολιτική και από το 2023 θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες». 
 

"Υπό αυτά τα δεδομένα», σημείωσε, «μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ και αποτελούν ισχυρό όπλο απέναντι στις διακυμάνσεις των αγορών. Αλλά υπάρχει το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα (λόγω των μέτρων στήριξης, που αποτέλεσαν το τέταρτο υψηλότερο πακέτο μέτρων παγκοσμίως), οπότε η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σύνεση, σωφροσύνη και διορατικότητα.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι τα μέτρα θα αποσύρονται σταδιακά, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η οικονομία, ενώ η κυβέρνηση θα είναι κοντά σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για όσο χρειαστεί.

 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app