// //]]>
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Η τρόικα καθυστερεί την εγκύκλιο για τη ρύθμιση των χρεών στην εφορία
Από τη Δευτέρα θα ανοίξει το σύστημα για την τακτοποίησή τους

21 Νοε 2014 - 09:00

Picture 0 for Η τρόικα καθυστερεί την εγκύκλιο για τη ρύθμιση των χρεών στην εφορία
Μία εγκύκλιος που έχει υπογραφεί από την Πέμπτη το πρωί, παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών καθώς η τρόικα δεν έχει ακόμη «ανάψει το πράσινο» για να εφαρμοστεί ένας ψηφισμένος και ταυτόχρονα διορθωμένος νόμος.


Οπως δήλωσε ανώτερος παράγοντας της «Καραγεώργη Σερβίας» στο vima.gr η εγκύκλιος έχει υπογραφεί και το σύστημα αναμένεται να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις των οφειλετών από τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
 

Η εγκύκλιος, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, δεν έχει σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με εκείνη που είχε δημοσιευτεί στο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 10 Νοεμβρίου 2014 και η τρόικα απαίτησε να αλλάξει μετά τη διαπίστωση ότι θα μπορούσαν να μπουν στη ρύθμιση και όσοι έχουν βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.
 

Τελικά ο νόμος άλλαξε, η εγκύκλιος διορθώθηκε, πήρε υπογραφές αλλά στη δημοσιότητα δεν δίνεται. Είναι προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα θέλει να στείλει μήνυμα στους δανειστές. Το ζήτημα είναι να στείλει και μήνυμα στους απλούς πολίτες που περιμένουν με αγωνία τη νέα ρύθμιση για να πληρώσουν σε πολλές δόσεις τα χρέη τους στην εφορία.Αλλωστε το κράτος θα κερδίσει αφού θα γεμίσουν τα ταμεία του.
 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app