// //]]>
Τρίτη 26 Μαΐου 2020
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Κορωνοϊός: Άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς
Σήμερα εκδίδεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης γονέων και επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσα.

11 Μαρ 2020 - 13:18

Picture 0 for Κορωνοϊός: Άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς

Τα μέτρα στήριξης των γονέων και των επιχειρήσεων, μετά την απόφαση για κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 μέρες, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Σήμερα εκδίδεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσα.


«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι και οι χρόνια πάσχοντες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως ανέφερε ο κ.Πέτσας το μέτρο ισχύει για όσους έχουν παιδιά έως 15 ετών.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

 

Σε περίπτωση που η άδεια ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενο του δημοσίου τομέα το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.- Για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προυπολογισμό το 1/3 των αποδοχών του αλλά αυτό είναι δυναμικό και μπορεί να αλλάξει.- Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται- Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού με την εξαίρεση ασθενών από κορωνοϊό ή άτομα με αναπηρία.- Για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα δημιουργείται η δυνατότητα με ευέλικτο ωράριο εργασίας όπου αυτό είνα εφικτό.- Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα δύναται η επιχείρηση να προσφέρει ευέλικτο ωράριο απασχόλησης ή εργασία εξ αποστάσεως.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και και στις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσο ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.


Ο κ. Πέτσας επανέλαβε τα οικονομικά μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Μέτρα όπως είναι:


Η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ πληρωτέου τέλος Μαρτίου για 4 μήνες, σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.


Η αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, καθώς επίσης και των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, πληρωτέων τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, αντίστοιχα σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app