// //]]>
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Ξεκινάει η καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού
Αναλυτικά, τα χρονοδιαγράμματα

29 Ιαν 2021 - 09:32

Picture 0 for Ξεκινάει η καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα καταβληθούν, σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματέως Εργασίας Αννας Στρατινάκη, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των αναστολών Δεκεμβρίου καθώς και το δώρο Χριστουγέννων που οφείλει το Δημόσιο σε όσους εργαζομένους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον περασμένο μήνα. Οι πληρωμές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, με την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των έως 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου.

 

Αναλυτικά, τα χρονοδιαγράμματα, βάσει της απόφασης του υπουργείου, προβλέπουν ότι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου πληρώνονται τα εξής:

 

1. Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020 –μετά και τη διαδικασία των διασταυρώσεων–, σε συνάρτηση με το άρθρο 112 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α΄ 256) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3297/110/22-01-2021 (ΦΕΚ Β΄ 240/25.01.2021), καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.

 

2. Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020.

 

3. Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

 

Την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 4/2/2021, σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο, ενώ πληρωμές θα γίνουν και στους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

 

Αναλυτικά, οι πληρωμές της 4ης Φεβρουαρίου αφορούν: 

 

1. Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.

 

2. Οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας – μηχανισμός «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο 2020.

 

3. Αναλογία δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «Συν-Εργασία».

 

4. Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο μητρώο καλλιτεχνών μέχρι τη 10η Ιανουαρίου 2021.

 

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη β΄ φάση του προγράμματος «Συν-Εργασία», για τον Δεκέμβριο, έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ από χθες ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για την α΄ φάση του προγράμματος, για τον μήνα Ιανουάριο.

 

Αναλυτικά, χθες ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για τον μηχανισμό «Συν-Εργασία» μηνός Ιανουαρίου που θα διαρκέσει έως και τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη».

 

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον μηχανισμό για τον μήνα Ιανουάριο υποβάλλουν:

 

α. Δήλωση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

 

β. Την α΄ φάση της αίτησης/δήλωσης ένταξης στον μηχανισμό.

 

Σημειώνεται ότι είναι δυνατή και η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον μηχανισμό – α΄ φάση καθ’ όλη τη διάρκεια της προθεσμίας.

 

KATHIMERINI.GR

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app