// //]]>
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Νέα δεδομένα με μετοχές, ομόλογα, καταθέσεις στο δρόμο για τη golden visa
Επιπλέον επενδυτικά προϊόντα προβλέπει το νομοσχέδιο που προορίζεται προς ψήφιση

11 Οκτ 2018 - 09:29

Picture 0 for Νέα δεδομένα με μετοχές, ομόλογα, καταθέσεις στο δρόμο για τη golden visa

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Νέα προϊόντα για την απόκτηση της golden visa, προστίθενται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και αφορά τον τομέα της Βιομηχανίας στο σύνολό της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Έτσι, ενώ έως και σήμερα η golden visa παραχωρείται σε όσους κατοίκους αλλοδαπής αποκτούσαν ακίνητη περιουσία, δαπανώντας από 250.000 ευρώ και άνω, πλέον η ίδια δυνατότητα δίνεται και σε όσους αποκτήσουν ομόλογα, μετοχές ή άλλης μορφής επενδυτικά προϊόντα.

 

Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα Φορολογικά Νέα, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται, η είσοδος και η διαμονή πολιτών τρίτων χωρών στη χώρα μας, ως επενδυτών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Διάθεση κεφαλαίου τουλάχιστον 400.000 ευρώ

 

Η επένδυση πραγματοποιείται, με τη διάθεση κεφαλαίου, τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε εταιρεία με έδρα ή εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, ενώ θα εξαιρούνται οι Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και οι Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, εκτός από περιπτώσεις που αφορούν την απόκτηση μετοχών σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή ομολόγων κατά την έκδοση ομολογιακού δανείου.

 

Επί της ουσίας η επένδυση υλοποιείται με τη διαμεσολάβηση επιχείρησης επενδύσεων, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της ή πιστωτικού ιδρύματο, που εδρεύει ή διαθέτει υποκατάστημα στην Ελλάδα, με τη δημιουργία μερίδας επενδυτή προσωπικού χαρακτήρα στο Σύστημα Άυλων Τίτλων.

400.000 ευρώ σε Ανώνυμη Εταιρεία Ακίνητης Περιουσίας

 

Ένα ακόμα προϊόν, το οποίο θα δίνει πρόσβαση των επενδυτών στη golden visa είναι η εισφορά κεφαλαίου τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, με επενδυτικό ενδιαφέρον αποκλειστικά στην Ελλάδα.

 

Εισφορά κεφαλαίου σε Εταιρεία Κεφαλαίου

 

Επιπλέον, η gv χορηγείται και σε επενδυτές που θα εισφέρουν κεφάλαιο άνω των 400.000 ευρώ σε Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, για την απόκτηση μετοχών ή σε αμοιβαίο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών για την επόκτηση μεριδίων, για επιχειρήσεις που επενδύουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

 

Αγορά ομολόγων

 

Προϊόντα που επίσης δίνουν πρόσβαση σε golden visa, είναι με βάση το προς ψήφιση νομοσχέδιο η αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και οι προθεσμιακές καταθέσεις στην Ελλάδα, με ποσό επένδυσης από 400.000 ευρώ και άνω.

 

Αγορά μετοχών – εταιρικών ομολόγων και ομολόγων Δημοσίου με αξία άνω των 800.000 ευρώ

 

Στην κατηγορία των νέων επενδυτικών προϊόντων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο εντάσσεται η αγορά μετοχών, εταιρικών ομολόγων, καθώς και ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εισάγονται σε διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται σε ρυθμιζόμενες αγορές ή πολυμερείς μηχανισμούς διαπραγμάτευσης, οι οποίοι λειτουργούν στην Ελλάδα. Η αξία κτήσης αυτών των προϊόντων θα πρέπει να υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app