// //]]>
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

ΟΑΕΔ: Πρόκειται να «χαλαρώσει» τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας
Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr

19 Αυγ 2014 - 05:15

Picture 0 for ΟΑΕΔ: Πρόκειται να «χαλαρώσει» τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας
Τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη, κυρίως στις νέες ηλικίες, όπου 6 στους 10 νέους είναι άνεργοι!
 
Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και ο επερχόμενος χειμώνας, μετά και την λήξη και των εποχικών συμβάσεων του καλοκαιριού-, αναμένεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο  την κατάσταση.
 
Μπροστά στα διαφαινόμενα αδιέξοδα, το υπουργείο Εργασίας θα επιχειρήσει να βελτιώσει τα κριτήρια που απαιτούνται, με στόχο την αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.
 
Σε πρώτη φάση, αναμένεται να μειωθεί ο υποχρεωτικός αριθμός ενσήμων που απαιτείται για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ.
 
Στις προθέσεις του υπουργείου, είναι να υπάρξει μείωση του ορίου, στα 50 ή στα 60 ένσημα το έτος από τα 80 που είναι τώρα για όσους επιδοτούνται για πρώτη φορά ειδικά και  δεν έχουν στο παρελθόν εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σημειώνεται, ότι για την πρώτη επιδότηση απαιτούνται τουλάχιστον 200 μέρες εργασίας τα δύο τελευταία χρόνια πριν την απόλυση και όχι λιγότερες από 80 κατ' έτος.
 
Ο λόγος είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανέργων που η εργασία που είχαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα, μπορεί να ήταν εποχικής μορφής, άρα είχε περιορισμένη διάρκεια, συνεπώς τα ένσημα που καρπώθηκαν ήταν επίσης πολύ λίγα. Άρα όσοι εξ αυτών είχαν λιγότερα από 80 ένσημα πέρσι και πρόπερσι, δεν δικαιούνται φέτος να λάβουν το επίδομα ανεργίας και έτσι δεν έχουν την παραμικρή οικονομική στήριξη από την πολιτεία.
 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τους εγγεγραμμένους  και τους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, προκύπτει ότι μόλις το 8,2% παίρνει επίδομα ανεργίας.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου του Οργανισμού, φαίνεται ότι σε σύνολο 963.492 εγγεγραμμένων ανέργων, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν μόλις 79.621 άτομα.
 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app