// //]]>
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Φορολογικά Νέα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής "Υποβολή Δηλώσεων 2015"
Από την Γ.Γ.Π.Σ

18 Μαι 2015 - 09:09

Picture 0 for Οδηγίες χρήσης εφαρμογής "Υποβολή Δηλώσεων 2015"

Η Υπηρεσία "Υποβολή Δηλώσεων 2015", που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. και της Γ.Γ.Π.Σ απευθύνεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να υποβάλει τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (E1) και τα συνυποβαλλόμενα Έντυπα Ε2, Ε3 φορολογικού έτους 2014, μέσω Διαδικτύου.

 

Η Είσοδος στην Υπηρεσία γίνεται με τη χρήση των Κωδικών πρόσβασης username και password που έχει λάβει ο ενδιαφερόμενος από το Taxisnet.

 

Από το μενού λειτουργιών έχετε τη δυνατότητα :

 

  • Να υποβάλετε τα Έντυπα Ε1, Ε2, Ε3
  • Να τα εκτυπώσετε μετά την οριστική υποβολή τους
  • Να εκτυπώσετε την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου
  • Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε την τρέχουσα κατάσταση των Εντύπων ( Δεν έχει υποβληθεί - Έχει αποθηκευτεί προσωρινά - Έχει υποβληθεί οριστικά ), τον Αριθμό / Ημερομηνία Υποβολής
  • Να ενημερωθείτε για την προσυμπλήρωση των κωδικών των πινάκων 4Α (μισθωτή εργασία, συντάξεις και παρακρατηθέντες φόροι), 4Β (εισόδημα ναυτικών και παρακρατηθέντες φόροι), 4Γ2 (επιχειρηματική δραστηριότητα και παρακρατηθέντες φόροι), 6 (πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία - ποσά που μειώνουν την ετήσια δαπάνη)

 

Κατά την διαδικασία συμπλήρωσης των στοιχείων της δήλωσης, μπορείτε να κάνετε προσωρινή αποθήκευση και να συνεχίσετε αργότερα την ολοκλήρωσή της ώστε να την υποβάλετε οριστικά.

 

Κατά την υποβολή του εντύπου Ε1 γίνονται έλεγχοι ορθής συμπλήρωσης κωδικών - ποσών. Σε περίπτωση λανθασμένης συμπλήρωσης εμφανίζονται κόκκινες ενδείξεις στους αντίστοιχους πίνακες και κωδικούς της δήλωσης. Αφού συμβουλευθείτε την περιγραφή των λαθών στον πίνακα μηνυμάτων, μπορείτε να διορθώσετε τα λανθασμένα στοιχεία και να υποβάλετε Οριστικά τη δήλωσή σας.

 

Για τη ορθότερη λειτουργία της Υπηρεσίας προτείνεται, ο υπολογιστής του ενδιαφερομένου, να διαθέτει:

 

  • Internet Explorer έκδοσης 6 και άνω,
  • Ανάλυση οθόνης 800 x 600 με 65 χιλιάδες χρώματα και άνω
  • Adobe Acrobat Reader
  •  

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να υποβάλετε ταυτόχρονα πολλές δηλώσεις (ανοίγοντας παράλληλα 2 ή περισσότερα παράθυρα του browser).

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app