// //]]>
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Οι δυσλειτουργίες με το «Ν» και την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ
Με σημαντικά προβλήματα η λειτουργία τους παραμονή λήξης της προθεσμίας

23 Ιουλ 2018 - 09:01

Picture 0 for Οι δυσλειτουργίες με το «Ν» και την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Σε άσκηση αντοχής έχει εξελιχθεί για τους φοροτεχνικούς η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, καθώς συνεχείς είναι οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω των δυσλειτουργιών που παρουσιάζει το σύστημα TAXIS. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αδυνατεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο αριθμό επισκέψεων που δέχεται καθημερινά, με αποτέλεσμα συχνά να βρίσκεται εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Προβλήματα για το έντυπο «Ν»

 

Εκτός λειτουργίας παρέμενε για αρκετές ώρες από την Παρασκευή το έντυπο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, γνωστό με την ονομασία «Ν» και ενώ το σύνολο των φοροτεχνικών γραφείων βρίσκεται στο κατώφλι της λήξης των προθεσμιών για την υποβολή των δηλώσεων έως και 26 Ιουλίου.

 

Έτσι, παρά το γεγονός, ότι η υποβολή των εντύπων Ε2 και Ε3 συνεχιζόταν απρόσκοπτα, στην περίπτωση του εντύπου «Ν» ήταν αδύνατη η οριστική του υποβολή. Το χαρακτηριστικό μήνυμα που εμφανιζοταν, σε όποιον επιχειρούσε την κατάθεση του «Ν» ήταν το «Error500-InternalServerError».

 

Με προβλήματα και η ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

 

Eπιπλέον, εκτός λειτουργίας βρέθηκε και ο ιστότοπος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων την Κυριακή, ενώ με το μήνυμα «The website encountered an unexpected error. Please try again later», ειδοποιούσε τους επισκέπτες να αναβάλλουν την επίσκεψή τους για αργότερα.

 

Τελικά το πρόβλημα, το οποίο εμφανίστηκε για όσους χρήστες επιχείρησαν να μπουν στη σελίδα της ΑΑΔΕ το πρωί της Κυριακής, αποκαταστάθηκε μέσα στην ημέρα. Ας μην ξεχνάμε πάντως, ότι μέσω της σελίδας της Αρχής, υπάρχει η δυνατότητα ανακατεύθυνσης του χρήση προς τη σελίδα του TAXISκαι τις υπηρεσίες του, γεγονός το οποίο πιθανότατα σχετίζεται με την ήδη φορτωμένη πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων, η οποία πιθανότατα επιβάρυνε περαιτέρω και τον επίσημο ιστότοπο της ΑΑΔΕ με επιπλέον επισκέπτες.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app