// //]]>
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν τη β' δόση
Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Οδηγίες για το Α21 στο taxisnet

14 Ιουν 2017 - 09:00

Picture 0 for Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν τη β' δόση

Εντός του Ιουλίου θα πληρωθεί σε πάνω από 700.000 δικαιούχους η β΄ δόση για το οικογενειακό επίδομα και τα πολυτεκνικά επιδόματα από τον ΟΓΑ ενώ θα πληρωθούν όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις Α21 μέσω TAXISNET έως τις 30 Ιουνίου.


Η ακριβής ημερομηνία πληρωμής δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά θα γίνει εντός του Ιουλίου με πιθανότερο διάστημα το τέλος του μήνα ώστε οι υπηρεσίες του ΟΓΑ να εκκαθαρίσουν τις αιτήσεις Α21.


H Διοίκηση του ΟΓΑ έχει ήδη ενημερώσει τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της β' δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.


Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρι τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της β' δόσης 2017.


Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης γ' δόσης.


Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, τις προηγούμενες ημέρες προανήγγειλε αλλαγές στον χρόνο πληρωμής όλων των επιδομάτων πρόνοιας μεταξύ τους και το οικογενειακό επίδομα ενώ όλα θα χορηγούνται από τον ΟΓΑ. Η κυρία Φωτίου διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη του 2017 όλα τα επιδόματα για τους ανάπηρους αλλά και τα οικογενειακά, θα δίνονται την ίδια μέρα.


Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Οδηγίες για το Α21 στο taxisnet


Οδηγίες απο την ΑΑΔΕ για την υποβολή Α21 στο taxisnet - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να πάρουν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ.


Από την υπηρεσία του Gsis.gr μπορείτε να υποβάλετε Αίτηση - Δήλωση (έντυπο Α21) για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογενειακά επιδόματα) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων - πολύτεκνων οικογενειών.


Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.


Βήμα - βήμα η αίτηση


Αν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος εμφανίζονται όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα


1.Ελέγχω τα στοιχεία


2.Εισάγω ή μεταβάλλω στοιχεία εφόσον απαιτείται


3.Κάνω οριστικοποίηση της αίτησης


Αν δεν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος1.Συμπληρώνω τα γενικά στοιχεία της αίτησης (οικογενειακή κατάσταση, διαμονή)


2.Συμπληρώνω τα στοιχεία των γονέων και των εξαρτωμένων τέκνων (ΑΜΚΑ, αρ. οικογ. μερίδας, δημοτολόγιο κ.λπ.)


3.Συμπληρώνω τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα


4.Κάνω οριστικοποίηση της αίτησηςΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΔΩΟδηγός χρήσης / Βοηθητικό υλικό


Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (κενό έντυπο)


Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21


Πληροφοριακά στοιχεία Οικογενειακών Επιδομάτωνdikaiologitika.gr

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app