// //]]>
Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν επιπλέον εισφορές για το 2017
Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν επιπλέον εισφορές για το 2017

07 Δεκ 2018 - 08:30

Picture 0 for Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν επιπλέον εισφορές για το 2017

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Eπιπλέον επιβάρυνση με εισφορές που θα κληθούν να πληρώσουν, διακανονίζοντάς τις σε έως και 5 μηνιαίες δόσεις, θα ανατιμετωπίσουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι. Πρόκειται για επαγγελματίες, οι οποίοι αμείβονται με μπλοκάκι, ενώ παράλληλα διατηρούν και σχέση μισθοδοτούμενης απασχόλησης.

 

Oι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά που προκύπτει από το υψηλότερο εισόδημα που δήλωσαν για το 2016, σε σχέση με το 2015.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση και μετά τον συμψηφισμό που πραγματοποιήθηκε για το 2017, ήδη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, νέα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών, εκτός από τα τακτικά ειδοποιητήρια που αφορούν στις εισφορές του Οκτωβρίου του 2018.

 

Ποιοι πληρώνουν, ποιοι λαμβάνουν

 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συνολικά 342 άτομα διατηρούν μισθωτή απασχόληση και απασχόληση με μπλοκάκι. Από αυτούς το 48%, που αντιστοιχεί αριθμητικά σε 162.400 ασφαλισμένους, καλούνται να πληρώσουν επιπλεόν εισφορές, με βάση τα χρεωστικά ειδοποιητήρια που εκδόθηκαν στο όνομά τους. Επιπλέον, 69.600 ακόμη άτομα θα λάβουν επιστροφές, δεδομένου ότι στη διάρκεια του 2017, κατέβαλαν υψηλότερες εισφορές από αυτές που αναλογούσαν στα εισοδήματα που δήλωσαν Επίσης, 110.000 άτομα έχουν να επιδείξουν μηδενικά εκκαθαριστικά, δεδομένου ότι δεν εμφάνισαν καμία μεταβολή στο εισόδημά τους.

 

Διευκρινίζουμε ότι ο συμψηφισμός των οφειλών πραγματοποιείται καθότι, οι εισφορές για το 2017, οπότε και άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος 4387, υπολογίστηκαν με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση αυτά του 2016. Ήδη είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη εκκαθάριση το Μάιο για όσους είχαν μία πηγή εισοδημάτων, ενώ για όσους διατηρούσαν παράλληλη απασχόληση και ως μισθωτοί και με δελτίο παροχής υπηρεσιών, βρισκόταν ακόμα σε εκκρεμότητα και πλέον ολοκληρώθηκε.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app