// //]]>
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Πότε θα συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με το Taxis
Ξεκινά και η ηλεκτρονική τιμολόγηση

13 Σεπ 2017 - 18:28

Picture 0 for Πότε θα συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με το Taxis

«Εύκολη» χαρακτήρισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, εξετάζεται ποιες κατηγορίες επαγγελματιών θα είναι υποχρεωμένοι να συνδέσουν τις ταμειακές τους με την πλατφόρμα της εφορίας.

 

Στόχος είναι το μέτρο να εφαρμοστεί στοχευμένα και να μην επιβαρύνει όλους τους επαγγελματίες σε περίοδο κρίσης, καθώς δεν είναι όλες οι ταμειακές μηχανές εκσυγχρονισμένες.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει και η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής καθώς θα έρχεται στο υπουργείο άμεσα η πληροφορία από την πηγή της.

 

Από την πλευρά των φορολογουμένων, στις αρχές Οκτωβρίου – το αργότερο- θα γίνει η πρώτη κλήρωση της λοταρίας των αποδείξεων. Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από την κ. Παπανάτσιου και αναμένονται οι υπογραφές Γ. Χουλιαράκη και Ε. Τσακαλώτου για να προχωρήσει η εφαρμογή.

 

news.gr

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app