// //]]>
Πέμπτη 02 Μαΐου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Πιτσιλής: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών, αποδέσμευση λογαριασμών
Τι προανήγγειλε από το βήμα του 14ου Athens Tax Forum o Γ. Πιτσιλής

20 Απρ 2018 - 08:52

Picture 0 for Πιτσιλής: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών, αποδέσμευση λογαριασμών

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Τους βασικούς άξονες δράσης της φορολογικής αρχής σκιαγράφησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με κυριότερες από αυτές την πιλοτική ανάπτυξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την καθιέρωση ηλεκτρονικών δελτίων αποστολής καθώς και την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για τους συνεπείς οφειλέτες.

 

Ο κύριος Πιτσιλής παρέθεσε το φάσμα των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων από το βήμα του 14ου Athens Tax Forum, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας ήταν τα Φορολογικά Νέα.

 

Μεταξύ αυτών που προβλέπεται να υλοποιήσει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον κύριο Πιτσιλή, θα είναι η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

 

«Στοχος να βοηθήσουμε τους συνεπείς, αποτρέποντας τους ασυνεπείς»

 

Όπως τόνισε, στόχος της Αρχής είναι να βοηθήσει όσους θέλουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, και να αποτρέπει όσους είναι ασυνεπείς.

 

«Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε όσους θέλουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, και να αποτρέπουμε όσους είναι ασυνεπείς από το να το κάνουν. Επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε. Πριν από λίγες ημέρες υποβάλλαμε το σχέδιο μας στο υπουργείο Οικονομικών, για τις αλλαγές που επιθυμούμε με το κόστος που εκτιμούμε ότι θα έχει η συγκεκριμένη επένδυση σε βάθος τριετίας», όπως ανέφερε ο κύριος Πιτσιλής.

 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση

 

«Για όσους θέλουν να συμμορφωθούν, αναπτυσσουμε ηλεκτρονικές δράσεις με πρώτη αυτή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της διασύνδεσης με την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων. Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε εμείς. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση με τους μεγάλους φορείς της αγοράς με την ευχέρια να γίνει πιλοτική εφαρμογή από τις αρχές του 2019 και πλήρη εφαρμογή από τις αρχές του 2020. Θα έχει όφελος για τις μεγάλες αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα απαλλαγούν από ένα βραχνά χαρτοβασιλείου», συμπλήρωσε.

 

Ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής

 

Ανέφερε επίσης ότι η επόμενη σχεδιαζόμενη δράση, θα είναι το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. «Χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε τη διακίνηση των αγαθών, καθώς υπάρχει ένα κενό από την κατάργηση της θεώρησης του δελτίου αποστολής. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού δελτίου επιστολής ώστε να υπ΄άρχει ηλεκτρονική καταγραφή πριν πραγματοποιηθεί η διακίνηση των εμπορευμάτων».

 

Αποδέσμευση λογαριασμών για τους συνεπείς

 

«Το τρίτο σημείο είναι να δώσουμε μία ανάσα προς τους συνεπείς. Η νομοθεσία προβλέπει λήψη αναγκαστικών μέτρων», τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ. Ο κύριος Πιτσιλής ανέφερε στη συνέχεια ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξετάζει την αποδέσμευση των λογαριασμών για όσους τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

 

Ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών

 

«Μία άλλη εφαρμογή, την οποία θέλουμε να θέσουμε σε λειτουργία το επόμενο διάστημα, είναι η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών», πρόσθεσε, ενώ προανήγγειλε την λειτουργία της εφαρμογής για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων μέσω πλαστικού χρήματος.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app