// //]]>
Δευτέρα 06 Μαΐου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Πρόγραμμα τριετίας 50 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της ΑΑΔΕ
Ο σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής αρχής

25 Ιαν 2018 - 08:45

Picture 0 for Πρόγραμμα τριετίας 50 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της ΑΑΔΕ

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να υλοποιήσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα η ΑΑΔΕ στην Ελλάδα, παρουσίασε από το βήμα της Συνεδρίασης της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής.

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι στη διάρκεια του 2017 ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος blueprint,  μεταρρύθμιση η οποία έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Πώς θα θέλαμε να είναι η φορολογική διοίκηση σε τρία χρόνια από τώρα;».

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ο προϋπολογισμός για την αναβάθμιση της ΑΑΔΕ στο σύνολό της ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάπτυξη ενεργειών, οι οποίες θα οδηγούν στην εθελοντική συμμόρφωση των φορολογούμενων και επί της ουσίας η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει στην οικειοθελή δήλωση κρυμμένων εισοδημάτων, καθώς και στην προσπάθεια επαναπατρισμού κεφαλαίων τα οποία βρίσκονται σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

 

Μεταξύ άλλων εξετάζεται η υποδομή της φορολογικής αρχής, την οποία ο κύριος Πιτσιλής χαρακτήρισε ως ακρογωνιαίο λίθο όλων των μεταρρυθμίσεων, με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και την αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπίσμού στο σύνολό του.

 

Συγχώνευση οργανικών μονάδων

 

Στο μικροσκόπιο τίθενται επίσης η συγχώνευση οργανικών μονάδων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδα, καθώς και η ανάπτυξη στρατηγικής, η οποία θα εναρμονίζεται με το σχεδιασμό της υπηρεσίας με την κατανομή μεγαλύτερων δυνάμεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

 

Έμφαση στην αξιολόγηση του προσωπικού

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κατάρτιση ενός σύγχρονου συστήματος διαχειρισης ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο τη δημιουργία ενός αξιοκρατικού συστήματος, το οποίο όπως ανέφερε ο κύριος Πιτσιλής, θα βασίζεται στην αξιολόγηση και την αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

 

Σύμφωνα με το διοικητή της αρχής, η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και το Μάιο του 2018.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app