// //]]>
Δευτέρα 06 Μαΐου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Προτεραιότητα η μείωση του χρόνου επιστροφών για την ΑΑΔΕ
Οι κυριότεροι στόχοι της φορολογικής αρχής

27 Φεβ 2018 - 09:17

Picture 0 for Προτεραιότητα η μείωση του χρόνου επιστροφών για την ΑΑΔΕ

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποτελεί η εμπρόθεσμη εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων για κάθε μορφής επιστροφές, σε ποσοστό 100% τόσο ποσοτικά όσο και αριθμητικά, ούτως ώστε έως τις 31 Αυγούστου να μην υπάρχουν εκκρεμείς επιστροφές που να υπερβαίνουν τις 90 ημέρες.

 

Σε αυτό το πλάισιο προβλέπεται από την ΑΑΔΕ η εκκαθάριση των υφιστάμενων αρχικών, τροποποιητικών, συμπληρωματικών δηλώσεων, έτσι ώστε έως το τέλος Αυγούστου να μην υπάρχουν δηλώσεις, οι οποίες δεν έχουν εκκαθαριστεί, με ποσά επιστροφής που υπερβαίνει το τρίμηνο.

 

O ποσοτικός στόχος για κάθε μήνα επιστροφών

 

Με βάση το πλάνο της φορολογικής αρχής προβλέπεται μηνιαίος στόχος επιστροφών, ύψους 3,648 δισ. ευρώ από τα ελεγκτικά κέντρα, τις ΔΟΥ και ΦΑΕ, με ποσό που προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

 

Εξέταση επιστροφών ΦΠΑ ενός 90 ημερών

 

Ταυτόχρονα στο πεδίο των επιστροφών, προβλέπεται εξέταση των επιστροφών ΦΠΑ, εντός 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης, σε ποσοστό 95% σε συνδυασμό με τον καθορισμό των προδιαγραφών, για τη βελτιστοποίηση ηλεκτρονικής αναφοράς παρακολούθησης των επιστορφών ΦΠΑ για τους ελέγχους που διενεργούνται έως και τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

 

Επανασχεδιασμός της αίτησης επιστροφής ΦΠΑ για όσους βρίσκονται εκτός Ε.Ε.

 

Ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει επίσης την επικαιροποίηση και τον επανασχεδιασμό του εντύπου υποβολής αίτησης επιστροφής ΦΠΑ, για όσους βρίσκονται εκτός Ε.Ε. και επιβαρύνονται με ΦΠΑ στην Ελλάδα.

 

Συν τοις άλλοις προβλέπεται η διενέργεια τουλάχιστον 1.100 ελέγχων για την επιστροφή φόρων από της Φ.Α.Ε., 5.900 ελέγχων επιστροφής φόρων απο τις ΔΟΥ.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app