// //]]>
Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Διευρυνεται e-παράβολο και για κλήσεις τροχαίας, πρόστιμα πολεοδομίας
Εισέρχεται σε νέες κατηγορίες πληρωμών

06 Δεκ 2018 - 09:00

Picture 0 for Διευρυνεται e-παράβολο και για κλήσεις τροχαίας, πρόστιμα πολεοδομίας

Του Γιώργου Λαμπίρη

 

Σε περισσότερες από τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες, θα μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν στο εξής το ηλεκτρονικό παράβολο για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς το κράτος, όπως προκύπτει από νομοθετική διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ».

 

Στο εξής, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με τη διεύρυνση του ηλεκτρονικού παραβόλου, να πληρώνουν ακόμα και πρόστιμα πολεοδομίας, πρόστιμα τροχαίας, χρηματικές ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια.

 

Η πληρωμή του e-παραβόλου μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ ή με την χρήση πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-παράβολο στον Φορέα για τον οποίο το έχει εκδώσει. Στην συνέχεια, ο υπάλληλος του Φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-παραβόλου.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το παράβολο μπορούν να το εκδώσουν ακόμα και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet.

 

Ωστόσο δεν έχουν τη δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής του, να το αναζητήσουν, να το επανεμφανίσουν, να το επανεκτυπώσουν ή να προβούν σε μεταβολή του πεδίου ΙΒΑΝ, καθότι σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η χρήση κωδικών TAXISnet. Εάν θελήσουν ωστόσο να κάνουν μία από τις προαναφερόμενες κινήσεις, θα πρέπει να πιστοποιηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ και στη συνέχεια να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-Παράβολο.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app