// //]]>
Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Πώς ασφαλίζονται οι καθηγητές ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια
Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr

14 Σεπ 2012 - 05:10

Picture 0 for Πώς ασφαλίζονται οι καθηγητές ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια

1) Στους καθηγητές φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που απασχολούνται ή είναι στη διάθεση του εργοδότη όλες τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας και αμείβονται με μηνιαίο μισθό, η αναγνώριση των ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γίνεται ως ακολούθως:
 
-άν απασχολούνται τουλάχιστον 18 ώρες την εβδομάδα, όσες δηλαδή προβλέπει η συλλογική σύμβαση των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, τους αναγνωρίζονται 25 μέρες ασφάλισης τον μήνα.
 
-άν απασχολούνται λιγότερες από 18 ώρες την εβδομάδα, τους αναγνωρίζονται από 20 έως 22 μέρες ασφάλισης τον μήνα, όσες δηλαδή είναι και οι πραγματικές εργάσιμες μέρες τον μήνα.

 

2) Στους καθηγητές που αμείβονται με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο και που απασχολούνται ορισμένες  μέρες της εβδομάδας τότε:
 
-αν απασχολούνται τουλάχιστον 4 διδαχτικές ώρες ημερησίως και πραγματοποιούν 3 ημερομίσθια την εβδομάδα, τότε τους αναγνωρίζονται 4 μέρες ασφάλισης την εβδομάδα.
 
-άν όμως απασχολούνται λιγότερες από 3 μέρες την εβδομάδα, τους αναγνωρίζονται τόσες μέρες ασφάλισης τον μήνα, όσες πραγματικά απασχολήθηκαν.
 

 

3) Στους καθηγητές που απασχολούνται λιγότερες από 4 διδαχτικές ώρες τη μέρα, τους αναγνωρίζονται τόσες μέρες ασφάλισης, όσες πραγματικά απασχολήθηκαν.
 

 

Υπενθυμίζεται ότι, για να ισχύσουν οι προηγούμενες περιπτώσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, το ημερομίσθιο που λαμβάνει ο καθηγητής, να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το εκάστοτε ισχύον Τεκμαρτό Ημεομίσθιο της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (σήμερα 11,06 ευρώ / μέρα).
Διαφορετικά, αν δηλαδή το ημερομίσθιο είναι λιγότερο από 11,06 ευρώ, τότε οι μέρες ασφάλισης για κάθε μήνα προέρχονται από το πηλίκο της διαίρεσης των μηνιαίων αποδοχών, διά του Τεκμαρτού Ημερομισθίου της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης. Αν το πηλίκο που προκύπτει από την διαίρεση είναι δεκαδικός αριθμός, τότε προσαυξάνεται στην επόμενη ακέραιη μονάδα. 

 

Σχόλια

  1. ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ;

    Εργαζομαι σε κεντρο ξενων γλωσσων ως ωρομίσθια. Εργάζομαι 10 ώρες την εβδομάδα οι οποίες μοιράζονται ως εξης: Δ:2,5 ωρες - Τρ:1,5 ωρα -Τετ:3 ώρες- Πεμ : 1,5 ωρα και Παρ.:1,5 . Έχουμε μπει στη νέα συλλογική σύμβαση και βάση προυπηρεσίας κατατάσομαι στα 6,6 ευρώ την ώρα.

    Σύμφωνα με αυτες τις πληροφορίες πόσα ένσημα θα πρέπει να παίρνω το μήνα;

  2. ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ;

    Δικαιουσαι τοσα ενσημα οσες και οι μερες που δουλευεις μεσα στον μηνα.

    Αυτο θα "παιζει" αναλογα με τον μηνα.

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app