// //]]>
Κυριακή 16 Αυγούστου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Αντί για αύξηση, μείωση στις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα
Παρέμβαση της τρόικας στη διάταξη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Τι ζητούν οι δανειστές

03 Φεβ 2012 - 06:20

Picture 0 for Αντί για αύξηση, μείωση στις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα

Στη μείωση των δόσεων εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μέχρι σήμερα προωθούσε σχέδιο για την αύξησή τους.

Συγκεκριμένα, η τρόικα, με υπόμνημά της, παρενέβη στη διάταξη του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε μέχρι 60 δόσεις.

Οι ελεγκτές ζητούν ο παραπάνω αριθμός να μειωθεί στις 24 και να δίνεται η δυνατότητα αύξησης τους στις 48, για όσους αποδεδειγμένα έχουν αδυναμία εξόφλησης των χρεών τους σε συντομότερο διάστημα.

Σε περίπτωση που τελικώς υιοθετηθεί το παραπάνω μέτρο, θα ασκηθούν ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις στους περίπου 900.000 οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου, ενώ προκαλούνται ερωτηματικά για το εάν θα είναι σημαντικός ο αριθμός αυτών που θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα πρόστιμα σε τόσο μικρό αριθμό δόσεων.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app