// //]]>
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Εφαρμογή: βρείτε όλα τα διαθέσιμα ραντεβού με γιατρούς ΕΟΠΥΥ
Σε περίπτωση που πολίτης εντοπίσει αναντιστοιχία ανάμεσα στα αναφερόμενα ως διαθέσιμα ραντεβού και τα πραγματικά διαθέσιμα, έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παρατυπία.

15 Μαρ 2017 - 10:12

Picture 0 for Εφαρμογή: βρείτε όλα τα διαθέσιμα ραντεβού με γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Συχνά ακούμε ιστορίες πολιτών και ασφαλισμένων οι οποίοι πασχίζουν να βρουν έναν διαθέσιμο συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΙ. Είναι σύνηθες φαινόμενο να καλούν οι ασφαλισμένοι έναν γιατρό ακόμα και στις αρχές του μήνα, αλλά αυτός να ισχυρίζεται ότι έχει εξαντλήσει το όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων. 

 

Σύμφωνα με καταγγελίες, η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών οδήγησε πολλούς ιατρούς να εκμεταλλευτούν το γεγονός και συχνά να κλείνουν ραντεβού επί πληρωμή, ενώ έχουν στην πραγματικότητα αρκετά κενά στις δωρεάν επισκέψεις τους.

 

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σε έγγραφο που εστάλη στους συμβεβλημένους ιατρούς τον περασμένο Μάιο, το 90% των καταγγελιών που είχαν έως τότε κατατεθεί στον Οργανισμό, αφορούσαν την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν επισκέψεων. 

 

Οι εξηγήσεις των ιατρών κρίθηκαν τότε, " μη επαρκείς", καθώς η πλειοψηφία αυτών έκανε λόγο για "έλλειψη χρόνου", αν και είναι ξεκάθαρο ότι κάθε συμβεβλημένος ιατρός έχει υποχρέωση να ενημερώνει το σχετικό σύστημα ραντεβού με τις προγραμματισμένες του επισκέψεις. Η μη ορθή καταχώρηση εκ μέρους του γιατρού δίνει στον ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ τη δυνατότητα διακοπής συνεργασίας.

 

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει online εφαρμογή, στην οποία μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο τα διαθέσιμα ραντεβού κάθε συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΙ ιατρού. Μπορείτε να τη βρείτε, εδώ.

 

Στην εφαρμογή, οι πολίτες μπορούν να δουν ποιοι γιατροί, ανά ειδικότητα και ανά περιοχή, έχουν διαθέσιμα ραντεβού και πόσα είναι αυτά, καθώς και άλλες πληροφορίες, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνσή τους (με προβολή σε χάρτη, για ευκολότερο εντοπισμό).

 

Σε περίπτωση που πολίτης εντοπίσει αναντιστοιχία ανάμεσα στα αναφερόμενα ως διαθέσιμα ραντεβού και τα πραγματικά διαθέσιμα, έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παρατυπία.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app