Η περικοπή αφορά περίπου 65000 συνταξιούχους που θα δουν την σύνταξη τους να μειώνεται για ακόμη μια φορά
Κόβεται από την Πρωτοχρονιά το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους καθώς αλλάζει από 1/1/2014 το ηλικιακό όριο για τους δικαιούχους.
Θα χορηγείται μόνο στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας. Η περικοπή αφορά περίπου 65000 συνταξιούχους που θα δουν την σύνταξη τους να μειώνεται για ακόμη μια φορά. Μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά είναι και τουλάχιστον 22.000 άτομα με αναπηρία.
Στα παιδιά τα οποία λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάνου του γονέα τους θα συνεχίζει να καταβάλεται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχου.
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν να αντιμετωπίσουν τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 2,66 δισ. ευρώ που προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού αλλά και την αναμενόμενη υστέρηση εσόδων από την παρατεταμένη ύφεση.
Οι δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη περιορίζονται στα 13,27 δισ. ευρώ, από 15,93 δισ. ευρώ που ανέρχονται φέτος. Οι δαπάνες αυτές αφορούν τις επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων, καθώς και την κοινωνική προστασία και μειώνονται κατά 2,66 δισ. ευρώ (ή κατά 16,7%) σε σχέση με το 2013.
Δε βρέθηκαν σχόλια
Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε