// //]]>
Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Κατασχέσεις για όσους χρωστούν στα ταμεία
Στο δόκανο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)

04 Μαρ 2014 - 09:03

Picture 0 for Κατασχέσεις για όσους χρωστούν στα ταμεία

Στο δόκανο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κινδυνεύουν να πιαστούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες εργοδότες που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΓΠΣ), είναι έτοιμος ο μηχανισμός που θα δίνει τη δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να διασταυρώνει με το πάτημα ενός κουμπιού τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να προχωρά άμεσα σε κατασχέσεις της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους.


Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και η ΓΓΠΣ βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον τρόπο διασύνδεσης του ΚΕΑΟ με τη ΓΓΠΣ, που θα περιλαμβάνει όλα τα κανάλια επικοινωνίας που λειτουργούν μέχρι σήμερα μεταξύ του ΟΠΣ-ΙΚΑ και του Taxisnet (ΓΓΠΣ), όπως είναι η ανταλλαγή αρχείων, οι υπηρεσίες διαδικτύου κ.λπ.

Στο δόκανο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)
Στη συνέχεια, η διοίκηση του ΚΕΑΟ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, θα προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της οφειλής.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app