// //]]>
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Φορολογικά Νέα

Κύκλωμα πουλά βεβαιώσεις κερδών από λαχεία και ΠΡΟ-ΠΟ
Οι ελεγκτικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη κυκλώματος που πουλά σε ενδιαφερομένους βεβαιώσεις κερδών από λαχεία και ΠΡΟ-ΠΟ για την κάλυψη πόθεν έσχες και δαπανών διαβίωσης

06 Μαι 2011 - 06:24

Picture 0 for Κύκλωμα πουλά βεβαιώσεις κερδών από λαχεία και ΠΡΟ-ΠΟ

Στα ίχνη κυκλώματος που πουλά σε ενδιαφερομένους βεβαιώσεις κερδών από λαχεία και ΠΡΟ-ΠΟ για την κάλυψη πόθεν έσχες και δαπανών διαβίωσης, έναντι ποσού 10-20% της άξιας της βεβαίωσης, βρίσκονται οι ελεγκτικές αρχές.

Πρόκειται για μία πρακτική αρκετά διαδεδομένη, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο παρελθόν και επανεμφανίστηκε δυναμικά στην πιάτσα το τελευταίο διάστημα. Αυτές οι τακτικές βέβαια είναι σε γνώση των ελεγκτικών αρχών, οι οποίες θα περάσουν από το μικροσκόπιο τις σχετικές περιπτώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι όσο και αν φαίνεται δύσκολο, ο απαιτούμενος έλεγχος είναι σχετικά εύκολος, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις βεβαιώσεων που αντιστοιχούν σε ανώνυμα δελτία ή λαχεία θα πρέπει να πιστοποιηθεί ποιος τα εισέπραξε, από ποια τράπεζα, από ποιο λογαριασμό κ.τ.λ.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε φορολογούμενους με προβλήματα εισοδημάτων, σε σχέση με το πόθεν έσχες και τις δαπάνες διαβίωσης, που σκέφτονται να ακολουθήσουν τις παραπάνω μεθόδους, δεδομένου ότι όχι μόνο θα βρεθούν υπόλογοι για φοροδιαφυγή, αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με διώξεις για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.

 

To φορολαγωνικό

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app