// //]]>
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Επίκαιρα Θέματα

Έρχονται βαριά πρόστιμα σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς
Στα ΑΦΜ σχεδόν 1.000.000 οδηγών χρεώνονται μέσα στην εβδομάδα με βαριά ποσά ως ληξιπρόθεσμες οφειλές.

01 Μαρ 2024 - 15:45

Picture 0 for Έρχονται βαριά πρόστιμα σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς
Στα ΑΦΜ σχεδόν 1.000.000 οδηγών χρεώνονται μέσα στην εβδομάδα με βαριά ποσά ως ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Ο λόγος για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024, των οποίων η δίμηνη παράταση έληξε χτες 29 Φεβρουαρίου στις 23.59.
 
Σύμφωνα με το νόμο, όποιος δεν τακτοποίησε έγκαιρα την οφειλή αυτή, το ποσό του προστίμου είναι το διπλάσιο των Τελών. Δηλαδή αν έπρεπε να πληρώσει κάποιος 200 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024, στο ΑΦΜ του, στην ΑΑΔΕ, θα χρεωθούν 400 ευρώ, τα οποία θα μπορέσει να τα ρυθμίσει on line με τις πάγιες ρυθμίσεις που ισχύουν (έως 24 δόσεις), ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχέσεις λογαριασμών κλπ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία σχεδόν 1.000.000 οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση τα τέλη είναι απλήρωτα. H εξαγγελθείσα ρύθμιση, με το πρόστιμο να εφαρμόζεται ανάλογα με τους μήνες καθυστέρησης -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- δεν ήρθε στη Βουλή, παραμένοντας η ισχύουσα διάταξη, δηλαδή ο διπλασιασμός του ποσού.
 
Από εκεί και πέρα, θυμίζουμε, ότι χωρίς πληρωμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας το αυτοκίνητο πρέπει να τεθεί σε ακινησία και να μην κυκλοφορεί.
 
 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app