
Από ψιλό κόσκινο περνούν τις τελευταίες ημέρες τα «λαγωνικά» του οικονομικού επιτελείου τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών σε χώρες τις αλλοδαπής, που έχουν περιέλθει σε γνώση των αρχών κατόπιν συμφωνίας τους με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Οι ελεγκτές χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα taxis, καθώς και τα στοιχεία που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχουν καταρτίσει λίστα με Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εφοπλιστές, δικηγόροι, γιατροί και γνωστοί επιχειρηματίες.
Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί όσοι έχουν τραπεζικές καταθέσεις άνω του ενός εκατ. ευρώ, τα στοιχεία των οποίων θα διασταυρωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις και σε περίπτωση που προκύψουν σημαντικές διαφορές θα ενεργοποιηθεί εκτενής έλεγχος.
Επιπλέον, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν και σε όσους δεν έχουν δηλώσει τόκους που έχουν αποκτήσει από τις καταθέσεις τους, με του ελεγκτές να προχωρούν σε διασταυρώσεις των παραπάνω ποσών με τα δηλωθέντα εισοδήματα τα τελευταία 10 χρόνια. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα εν λόγω ποσά δεν δικαιολογούνται με βάση όσα έχουν δηλώσει οι καταθέτες υπάρχει πρόβλεψη για αναδρομική φορολόγησή τους από τον πρώτο χρόνο κατάθεσής τους στις τράπεζες.
Δε βρέθηκαν σχόλια
Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε